Het Log Cabin-patroon

Het Log Cabin-patroon is één van de meest gebruikte en een zeer populair patroon onder de quilters in binnen- en buitenland. De gevarieerdheid ervan maakt elke quilt uniek. Bij dit patroon wordt er gebruik gemaakt van een lichte en een donkere kant, met een haardvuurtje in het midden. Door de afzonderlijke blokken te draaien, ontstaan er elke keer weer nieuwe variaties.

Er wordt gewerkt met stroken in afmeting welke de maakster zelf bepaalt. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om stroken samen te stellen waardoor er in de quilt op verschillende plekken sterren ontstaan (zie foto).

Een creatieve uitdaging voor de gevorderde quilters, die goed kunnen tekenen, goed kleurgevoel hebben en het leuk vinden om zelf te ontwerpen. Ook bij quiltspeciaalzaak 'In de Emma' wordt deze techniek veelvuldig gebruikt. Van eenvoudig tot zeer ingewikkeld. Interesse? Kom dan langs in Alphen aan de Rijn.

'In de Emma', al 15 jaar ervaring, met advies op maat.

www.indeemma.nl

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl