Bij tante Betsy - wolwinkel met een groot hart

Bij tante Betsy - wolwinkel met een groot hart. In 2013 begon Tanja van Oostrom haar wolwinkel in Eindhoven. Niet alleen om in de winkel de mooiste, natuurlijk kwaliteitsgarens te bieden, maar ook om mensen met elkaar te verbinden door de gezamenlijke hobby en vakwerk. Samen haken en breien.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

 

Ajoure Breiboutique

Is hét woladres voor het Noorden van Nederland. Naast uitstekende basisdraden heeft Ajoure een brede selectie in luxe en natuurlijke garens. Kwaliteit staat bij ons voorop.

Atelier Zitron, Debbie Bliss, Geilsk, Istex, Lang Yarns, Moeke Yarns, Noro, Rowan, zijn maar enkele merken uit ons zeer brede assortiment. Het grote assortiment kenmerkt zich door onder andere de keuze uit meer dan 160 kleuren glanskatoen.

In de collectie sokkenwol hebben wij meer dan 200 verschillende mogelijkheden waaronder uni colour, gestreept, met patroon, met kleurverloop, etc. Merken die wij in sokkenwol hebben zijn o.a.; Hjerte Garn, Lana Grossa, Opal, Regia, Rico, Schoppel wolle. Daarnaast zijn er zowel borduurgaren van DMC als ook van Anchor beschikbaar.

Als u op zoek bent naar een mooi project kunt u heerlijk inspiratie opdoen in onze boekenhoek. Naast boeken van de diverse door ons gevoerde garenmerken hebben we ook een groot assortiment in specialistische technische boeken voor de diverse soorten handwerken.

Wij kunnen u nu nog beter al onze mooie garens laten zien in de nieuwe winkel van Ajoure breiboutique in de centrale winkelstraat van Joure, Midstraat 130. Met 190 m2 aan wol, breibenodigdheden, borduren en fournituren kunt U heerlijk inspiratie opdoen voor creatieve handwerkprojecten.

Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.ajoure.nl

AddThis Social Bookmark Button
 

Nieuwe lijn Addi

Addi heeft een hele nieuwe lijn aan natuurlijke producten op de markt gebracht. Vorig jaar begonnen met Olijfhouten rondbreinaalden, nu is dat assortiment uitgebreid naar het populaire Addi Click systeem en ook de losse punten daarvoor.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

 

Webshop voor borduurpakketten en meer

Graag stellen wij u Portecenter.nl voor, een webshop met een breed assortiment aan artikelen voor hobby & vrije tijd, waaronder schilderen op nummer, ministeck, legpuzzels en een uitgebreid assortiment borduurpakketten van met name de merken Riolis, RTO en Luca-s.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

 

Holst Garn Supersoft versus Shetlandgaren (III)

Eén van de populairste garens van Wol & Co uit Zaandaam is Holst Garn Supersoft. Dat is ook terecht, aldus Ineke Spijker van Wol & Co. Vorige keer noemde zij dat met name gekaarde, onbehandelde garens geschikt zijn voor inbreien. In dit derde en laatste deel gaat zij in op de naamgeving van Shetlandgaren en Native Shetland garen.

"Dan nog even het 'Shetland' in Shetlandgaren. Garen mag alleen zo heten als het afkomstig is van Shetlandschapen. Deze schapen worden natuurlijk op de Shetlandeilanden gehouden en ook vanuit de Verenigde Staten komt Shetlandgaren. Alleen het Shetlandgaren dat ook echt van de Shetlandeilanden komt, mag zich Native Shetland Yarn noemen.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

 
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl