Workshop mixed media

 

Van Joke Hardenbol wordt gezegd dat ze in het verkeerde land is geboren. Mixed media, haar kunstvorm, is groot in de Verenigde Staten  maar staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Textiel en papier zijn de basis van veel objecten. Zij gebruikt deze in combinatie met andere materialen en bewerkt ze op verschillende manieren zoals verhitten, vervormen, beschilderen.

Het werk van Joke  is heel divers en varieert van objecten aan de muur tot kunstenaarsboeken, sieraden, schalen en objecten van papier-maché. Zij werkt ook veel met materialen die hier vrij onbekend zijn. Inmiddels  is zij één van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van b.v. Tyvek in Nederland geworden. Fabric paper is een ander voorbeeld  van het op een ongebruikelijke manier van werken met papier. Gelli printen is nog zo’n bijzonder vorm van materiaalgebruik.  Het gebruik van deze technieken in combinatie met textiel en papier leidt tot verrassende objecten die een breed publiek verdienen.

Het creëren van kunst maakt Joke blij en gelukkig en zij hoopt dat die blijdschap en dat geluksgevoel overgebracht worden  op de toeschouwer en op haar cursisten. Want in al die technieken die ze beheerst geeft ze ook workshops en cursussen.

Vanuit heel Nederland en België komen cursisten om zich diverse technieken eigen te maken. Soms in een workshop maar ook vaak in de vorm van een jaarcursus waarbij of elke maand een andere techniek wordt behandeld (de zgn. Jaarcursus Technieken) ofwel doorlopend aan een eigen werkstuk wordt gewerkt en waarbij gebruik kan worden gemaakt van alle materialen uit Joke’s atelier en van haar kennis en inspiratie (de Jaarcursus Textielkunst).

Informatie over die workshops vind je op haar workshopblog:
http://creatieveworkshops.blogspot.nl/

Ook houdt Joke een inspirerend blog bij over haar werk nl.
http://tisnietzwartwit.blogspot.nl/

Inspirerende collega’s  zijn de Amerikaanse Sherril Kahn en de Engelse Kim Thittichai.

Joke Hardenbol is lid van Steekplus

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl