Geen evenementen

ZOMERCURSUS STROVLECHTEN op de Boschhoeve in Wolfheze.

26, 27, 28 en 29 augustus 2016.

Jaarlijks (sinds 2003) komt de Amerikaanse Strovlechter Doris Johnson naar Wolfheze om beginnende en (ver)gevorderde strovlechters te inspireren tot het maken van mooie werkstukken en staaltjes van haar vlechtkunst te laten zien.

Het werken met stro kent vele toepassingen. Er zijn traditionele vormen vanuit de Volkskunst – in veel culturen werd aan het eind van de oogst een oogstsymbool gevlochten. In de strohoedenindustrie werd heel verfijnd gewerkt om de versieringen op hoeden te maken.

Kerkelijke gewaden werden met stroborduursel versierd. Hedendaagse modeontwerpers gebruiken stro voor de versiering van hun haute couture ontwerpen. Met het basismateriaal stro kan een ieder op eigen niveau aan het werk.

Inlichtingen en aanmelden bij Janny Jurrius tel 026 4822878 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl