Geen evenementen

'Liberty in Fashion':

Het Textile and Fashion Museum in Londen besteedt dit najaar aandacht aan de invloed van de Londense ondernemer-koopman Arthur Lasenby Liberty op de Britse mode in de tentoonstelling 'Liberty in Fashion'. Te zien tot en met 28 februari 2016.

"Ik was vastbesloten om niet de bestaande mode te volgen, maar om nieuwe te creëren." Woorden van Liberty, oprichter van textielfirma Liberty & Co.  Deze onderneming bood aanvankelijk gekleurde en bedrukt textiel aan, vooral zijde en satijn, in een mix van populaire stijlen. Gaandeweg schakelde Liberty echter over naar een volledig andere stijl die nauw verbonden was met de Art Nouveau (de "Nieuwe Kunst") van de jaren 1890. Liberty & Co is dusdanig met deze nieuwe stijl geassocieerd dat in Italië naar Art Nouveau als Stile Liberty verwijzen werd. Liberty & Co. heeft vooral tussen 1890 en 1920 grote weerklank gevonden bij modeliefhebbers.

Liberty bevond zich op het snijvlak van design en de decoratieve kunsten sinds 1875. Deze Londense tentoonstelling verkent zijn invloed op de Britse mode, van het Oriëntalisme en de "Esthetische jurk" in de 19e eeuw, tot de Art Nouveau en Art Deco aan het begin van de 20e eeuw als de heropleving van deze stijlen sinds 1950.

'Liberty in Fashion' viert het 140-jarig bestaan van Liberty & Co. De tentoonstelling kaart de rol van Liberty aan als bron en grondlegger van de belangrijkste trends in de modegeschiedenis. Meer dan 150 kledingstukken, textiel en objecten tonen Liberty's nauwe contacten met ontwerpers sinds 1875; van Arthur Silver van Silver Studio tot de samenwerking met Jean Muir, Cacharel, Yves Saint Laurent en Vivienne Westwood.

#libertyinfashion

'Liberty in Fashion'
Textile and Fashion Museum
83 Bermondsey Street
Londen SE1 3XF
Engeland

Tot en met 28 februari 2016. Open: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 18.00 uur; donderdag tot 20.00 uur; zondag van 11.00 – 17.00 uur. Op maandag gesloten.

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl