Geen evenementen

Barbara Broekman: handgeborduurde en geweven series

Museum Rijswijk nodigt u uit voor de tentoonstelling 'Barbara Broekman: handgeborduurde en geweven series'. Al jarenlang verzamelt Barbara Broekman foto’s uit kranten en tijdschriften. Zij selecteert de foto’s op structuur, ritme, compositie of juist theatrale voorstelling. Op de computer worden deze beelden vergroot en ontrafelt in pixeleenheden. Een computer gestuurd weefgetouw 'vertaalt' deze digitale informatie en weeft in de complexe jacquard techniek grote doeken van ongeveer anderhalf bij twee meter. Van veraf lijken de doeken op impressionistische schilderijen terwijl van dichterbij de voorstellingen in pixels uiteenvallen. Deze tentoonstelling is te zien van 28 november tot en met 24 januari.

 Voor de serie 'Faith' uit 2009 selecteerde Barbara Broekman foto’s die diep tragische gebeurtenissen verslaan. Ondanks het menselijk leed hebben deze beelden een ongelooflijke schoonheid. In 2014 kreeg de serie een vervolg met dertien nieuwe wandkleden. De afbeeldingen zijn uitgekozen op hun haast religieuze uitstraling: de individuele mens versus de grootsheid en chaos van het leven.

Met deze geweven wandkleden hoopt Barbara Broekman de beschouwer bewuster te maken van de dagelijkse beelden in de media. Door beelden van lijden en destructie om te zetten in textiel worden ze bijna tastbaar, bijna driedimensionaal en komt de tragiek indringender over dan in de talloze beelden die de media dagelijks over ons uit storten.

Behalve Faith zijn ook de series 'Open Monden', 'Mijn Stad', 'Bali Impressions' en 'Mijn familie' te zien.

www.museumrijswijk.nl

Barbara Broekman: handgeborduurde en geweven series
Museum Rijswijk
Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk

Van 28 november 2015 tot en met 24 januari 2016.

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl