Geen evenementen

Nieuwe expositie 'Remember me' in Museum de Kantfabriek te Horst

Onder de titel “Remember me” toont Karin van der Linden haar werk. Zij maakt assemblages, samengesteld uit verweesde materialen en eigen creaties die verwijzen naar haar persoonlijke geschiedenis. ‘Remember Me’ is een tentoonstelling met sfeerbeelden die bij de toeschouwers ook eigen herinneringen oproepen.

Een intrigerende tentoonstelling die boeit en aanhaakt bij ieders herinneringen.

De expositie “Remember me” is te zien van 15 januari t/m 26 maart.

Openingstijden: di t/m zo 14.00-17.00 uur

Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8 Horst.

T 0773981650 E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  www.museumdekantfabriek.nl

AddThis Social Bookmark Button
 

Bezielend Vilt

Van 17 november t/m 11 december 2016 in De Vossenburcht in Almere.

In het kader van culturele uitwisseling komt deze winter een bijzondere viltexpositie naar Almere in Nederland. Maar liefst 58 Russische viltkunstenaars tonen vakkundig en uniek handgemaakte viltwerken.

Voor meer informatie zie: www.smore.com/mcx1g

AddThis Social Bookmark Button
 

Expositie Weven ‘2.0’ in het Leids Wevershuis

Expositie weefwerk van Anneke Kersten en Roos Cox in Museum het Leids Wevershuis 22 oktober -18 december 2016. Weven ‘2.0′ verwijst naar het vernieuwend toepassen van materialen en weeftechnieken.

Anneke Kersten (Nijmegen) heeft zich ontwikkeld in de textielkunst door een weefopleiding in Oregon, Amerika en het Textielmuseum in Tilburg. De basis van haar werk is het gebruik van verschillende materialen, zoals metaaldraden, papier, hennep, linnen en cottonlin, hout, verf, lijm. De weeftechnieken gebruikt zij als middel om haar inspiraties vorm te geven. Opvallend is het kleurgebruik: Anneke laat zich inspireren door kleur, vorm en structuur van landschappen en de geometrische kunst; en altijd met een vleugje humor. Zowel haar ruimtelijk als vlak werk laten de veelzijdigheid van weefkunst zien.

Roos Cox (Lent) begon al met weven toen ze 10 jaar was. Zij heeft weeflessen gevolgd bij Erica de Ruiter aan het Cultureel Centrum de Lindenberg in Nijmegen. Later, tijdens de 2-jarige cursus getouwweven in Tilburg, heeft zij haar kennis verder verdiept en gestructureerd. Roos wordt geïnspireerd door bijzondere materialen zoals papier en paardenhaar, die ze het liefst zelf verft. Naast de gebruikelijke garens gebruikt ze ook hennep, vis- en metaaldraad en kerstboomlampjes. In haar weefsels zoekt ze naar ritme, ruimte en beweging.

Voor meer informatie zie: www.wevershuis.nl

AddThis Social Bookmark Button
 

Ervaringen uitgedrukt in textiel

12 en 13 november 2016 de expositie Alexandra Drenth van 11.00 uur tot 17.00 uur in de Kloosterkapel in Vorstenbosch.

Alexandra Drenth woont en werkt in Amsterdam Noord. Begonnen als zwart/wit fotograaf en schilder in olieverf werkt zij sinds 2011 vooral in textiel, en maakt handborduurwerk in diverse collage vormen en applicatiewerk. Het centrale thema in haar werk is sensibiliteit, gezien vanuit een vrouwelijk perspectief.

Er ontstaan spannende combinaties waar het tijdloze karakter verbindingen maakt tussen het oude en het nieuwe. Hand geborduurde (song)teksten spelen een belangrijke rol. Ze vertellen belevenissen uit vrouwenlevens, mystieke ervaringen, melancholisch, soms vol verlangen uitkijkend naar een geliefde of terugblikkend naar vervlogen kinderjaren.

Dit alles aangevuld met natuurlijke elementen zoals vogels planten en bloemen, rijk uitgevoerd in applicatiewerk. Voor haar kleding reist ze terug naar het verleden. Materialen uit een tijdloze plaats en tijd, een mix tussen sentiment, traditie en vergankelijkheid. Hergebruik en opnieuw bewerken van textiel is het startpunt van al haar werk.

Voor meer informatie zie: www.alexandradrenth.nl

AddThis Social Bookmark Button
 

Een ongebruikelijke combinatie: vilt en porselein

Een ongebruikelijke combinatie: vilt en porselein. Het hield viltdesigner Esther Valk en porseleinschilder Ilona Heimann niet tegen om samen te exposeren. Hun werk is te zien in ‘t Oude Raadhuis in Beek en Donk, van 1 oktober t/m 23 oktober 2016. Beide kunstenaars exposeerden hier eerder en tonen nieuw werk, zoals viltschilderijen met ledverlichting en vazen in kraswerk met luster.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

 
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl