Elfdaagse textielreis naar Kirgizië

In het oosten van Centraal-Azië, ingeklemd tussen China, Kazachstan en de spectaculair hoge bergketens Tien Shan en Pamir, ligt Kirgizië of Kyrgyzstan, een voormalige Sovjetrepubliek met een fantastische natuur. Het heeft een eigen identiteit als enige parlementaire democratie in heel Centraal-Azië. Deze elfdaagse textielreis vindt plaats van 29 augustus tot en met 8 september 2015.

Rond een van de grootste bergmeren van de wereld, het Issyk-Kul meer, liggen meerdere natuurreservaten. Van oudsher is de Kirgizische cultuur nomadisch, veel Kirgiezen trekken te paard rond. Ze wonen 's zomers in joerten (ronde, vilten tenten), levend van hun vee. Textiel is een belangrijk medium om hun cultuur te verbeelden. Tijdens het theedrinken in een joert kunnen we de nomadischs textiel bewonderen. Ook wonen we een viltdemonstratie bij en volgen workshops over traditionele textieltechnieken.

De Nederlandse Honorair Consul van Kyrgyzstan, Marianne Tuerlings, begeleidt de reis. Ze komt al vijftien jaar jaarlijks in Kirgizië en kent de cultuurhistorische achtergronden. Haar uitgebreide netwerk opent vele deuren.

Van 29 augustus t/m 8 september 2015.

Meer over het programma leest u in HZG 188 (nu verkrijgbaar). Aanmelden kan tot 1 augustus 2015.


Boek hier!!

AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl