Nieuwe gezichten

Wellicht heeft u het al vernomen dat Boukje Mulder onlangs afscheid heeft genomen als hoofdredacteur van Handwerken Zonder Grenzen.

Onlangs is Handwerken Zonder Grenzen overgenomen door de Van Munster Media Groep en heeft Boukje het stokje overgedragen aan Jessica Scheffer. Niet alleen Jessica zal een nieuw gezicht voor u zijn, maar ook marketingmanager Kathy van der Horst.  Tevens is ons team versterkt door een aantal nieuwe redacteuren, Saskia, Petra, Natasha en Elly, die u regelmatig in het land tegen zult komen. Vertrouwde gezichten blijven accountmanagers:  Ben Boon, Gea Meijer  en Sabrina Stampraad die voorheen ook werkzaam waren binnen HZG. Ook Kavita Gopal, blijf vast aanspreekpunt voor onze abonnees. Wij willen Boukje hartelijk bedanken voor haar inzet de afgelopen dertien jaar voor Handwerken Zonder Grenzen.


Wilt u kennismaken met ons team? Kom dan naar de Handwerkbeurs in Zwolle, standnummer 209. Wij kijken er naar uit om u te ontmoeten!

AddThis Social Bookmark Button
 

TEXTIELE HAPPENING VAN HET JAAR: DE HANDWERKBEURS


Alweer voor de 14e maal vindt de Handwerkbeurs plaats in de IJsselhallen Zwolle. Deze editie is nog groter dan de voorgaande jaren. Dé textiele happening van het jaar, die mag je niet missen. Omdat creatief bezig zijn behoorlijk in de lift zit, zijn er veel meer standhouders dan in 2016. Er is nog meer diversiteit in het aanbod, er zijn veel nieuwigheden te zien en het is mogelijk om nieuwe dingen uit te proberen. De beurs vindt plaats van donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari 2017.

Op de Handwerkbeurs in Zwolle zijn ruim 220 exposanten, uit binnen- en buitenland, aanwezig. Uiteraard is er een zeer uitgebreid assortiment aan materialen te koop. Voor elk wat wils op het gebied van borduren, breien, haken, quilten, verven, naaimachines, stoffen, spinnen en weven, kantklossen, vilt en kralen.

Naast de vele stands worden er workshops georganiseerd, er zijn demonstraties te zien, en er vinden boekpresentaties plaats. Diverse ontwerpsters van o.a. haakboeken zijn te gast op de beurs, zoals Claire Boeter van byClaire, Amigurumi expert Annemarie Arts en Saskia Laan. En de bloggers van CraftKitchen zijn ook elke dag aanwezig op het haakplein, o.a. ‘Jip by Jan’ en ‘draad en praat’.

Op 10 februari 2017 is het ‘Greenchoice Warmetruiendag’ en dat is op de beurs ook te merken. Op die dag gaat de verwarming uit en draagt iedereen een wollen trui. De Warmetruiendag is er met een leuke photobooth waar je met je lievelingstrui op de foto kunt. Designer Carolien Evers was de laatste jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van dé warme trui van het jaar. Ditmaal heeft ze een ‘restjes’ trui ontworpen waarin ook oude breitechnieken gebruikt worden. Tevens geeft Carolien een workshop in oude technieken.

Er zijn twee tentoonstellingen te bezichtigen. Een bijzondere expositie is die van textiel deskundige Berthi Smith-Sanders. Zij bezit een unieke verzameling handgemaakte en geborduurde Chinese kinderschoentjes en -laarsjes. Voor de eerste maal zijn deze nu te bezichtigen. Een quiltexpositie is te zien bij Maaike Bakker. Zij brengt tegelijkertijd een nieuw boek uit met quilts geïnspireerd op de Engelse kunstenaar William Morris.

Op het gebied van quilten, breien en haken zijn ook diverse masterclasses te volgen. Brei- en haakdocenten zoals Carla Meijsen van The Dutch Knitters, ‘Queen of lace’ Monique Boonstra, Noorwegen specialist Hadewych van der Werf en haakontwerpster Annelies Baes.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). De entree bedraagt € 10,00, kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Zoals gebruikelijk hebben mannen op zondag ook nog eens gratis toegang. Parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl

AddThis Social Bookmark Button

KNIT&KNOT, de Brabantse Brei- en Haakdagen toont nieuwe trends voor het voorjaar!

Op vrijdag 17 t/m zondag 19 maart vormt de Koepelhal in Tilburg het decor van de vrolijke voorjaarseditie van KNIT&KNOT, de brei- en haakdagen van het zuiden! Iedereen die houdt van breien, haken, maar ook van vilten, spinnen, borduren of andere manieren van het verwerken van draad kan volop inspiratie opdoen!


Kijken, gezelligheid, kopen en vooral doen. Op de beurs vind je een grote variatie aan deelnemers, met mooie materialen, technieken en workshops! De Haak- aan Caravan doet ons aan, we gaan freestyle breien met Club Geluk, voorjaarsbloemen haken, keien vilten, maar ook worden er weer prachtige CAL’s getoond door de bloggers. Tal van specialisten staan klaar om je de kneepjes van het vak te leren. Masterclasses op de verdieping, workshops op de beursvloer en heel veel inspiratie en voorbeelden! Inspiratie genoeg, voor jezelf maar ook om je huis weer om te toveren met leuke woonaccessoires in de frisse nieuwe voorjaarskleuren!


Draad verbindt! We treden dit jaar buiten onze grenzen! En gaan handwerken zonder grenzen. Met ons thema Cultuur & Creativiteit laten we zien welke handwerktechnieken er in diverse culturen beoefend worden. Aan lange tafels kun je aanschuiven, vragen stellen of de kunst afkijken! Hip, grappig, gek, ontroerend, traditioneel of een echte uitdaging? Er valt voor iedere smaak iets te ontdekken!


Ontmoet de specialisten: Van jong tot oud, van beginnend tot specialist; een ontmoeting met klassieke breiers en hakers en verrassende nieuwkomers. Steeds meer mensen raken door dit creatieve virus besmet! En heb je het eenmaal goed te pakken, dan kom je er niet meer vanaf! Dus gewoon insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden! Breien en haken maken je blij en je schijnt er ook slimmer van te worden! Praten, haken en breien, lekker workshoppen of rondlopen! Kom gezellig langs en laat je inspireren!


Informatie KNIT&KNOT is 17-18 en 19 maart geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Koepelhal in Tilburg. Entreeprijs: € 8,50,- p.p. Direct achter het Centraal Station van Tilburg Entreeprijs: € 8,50,- p.p. In de voorverkoop via www.knitenknot.nl € 7,00 p.p. Er zijn ook passe-partouts te koop voor meerdere dagen.

AddThis Social Bookmark Button

Nieuwe expositie 'Remember me' in Museum de Kantfabriek te Horst

Onder de titel “Remember me” toont Karin van der Linden haar werk. Zij maakt assemblages, samengesteld uit verweesde materialen en eigen creaties die verwijzen naar haar persoonlijke geschiedenis. ‘Remember Me’ is een tentoonstelling met sfeerbeelden die bij de toeschouwers ook eigen herinneringen oproepen.

Een intrigerende tentoonstelling die boeit en aanhaakt bij ieders herinneringen.

De expositie “Remember me” is te zien van 15 januari t/m 26 maart.

Openingstijden: di t/m zo 14.00-17.00 uur

Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8 Horst.

T 0773981650 E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  www.museumdekantfabriek.nl

AddThis Social Bookmark Button

Workshop mixed media

 

Van Joke Hardenbol wordt gezegd dat ze in het verkeerde land is geboren. Mixed media, haar kunstvorm, is groot in de Verenigde Staten  maar staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Textiel en papier zijn de basis van veel objecten. Zij gebruikt deze in combinatie met andere materialen en bewerkt ze op verschillende manieren zoals verhitten, vervormen, beschilderen.

Het werk van Joke  is heel divers en varieert van objecten aan de muur tot kunstenaarsboeken, sieraden, schalen en objecten van papier-maché. Zij werkt ook veel met materialen die hier vrij onbekend zijn. Inmiddels  is zij één van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van b.v. Tyvek in Nederland geworden. Fabric paper is een ander voorbeeld  van het op een ongebruikelijke manier van werken met papier. Gelli printen is nog zo’n bijzonder vorm van materiaalgebruik.  Het gebruik van deze technieken in combinatie met textiel en papier leidt tot verrassende objecten die een breed publiek verdienen.

Het creëren van kunst maakt Joke blij en gelukkig en zij hoopt dat die blijdschap en dat geluksgevoel overgebracht worden  op de toeschouwer en op haar cursisten. Want in al die technieken die ze beheerst geeft ze ook workshops en cursussen.

Vanuit heel Nederland en België komen cursisten om zich diverse technieken eigen te maken. Soms in een workshop maar ook vaak in de vorm van een jaarcursus waarbij of elke maand een andere techniek wordt behandeld (de zgn. Jaarcursus Technieken) ofwel doorlopend aan een eigen werkstuk wordt gewerkt en waarbij gebruik kan worden gemaakt van alle materialen uit Joke’s atelier en van haar kennis en inspiratie (de Jaarcursus Textielkunst).

Informatie over die workshops vind je op haar workshopblog:
http://creatieveworkshops.blogspot.nl/

Ook houdt Joke een inspirerend blog bij over haar werk nl.
http://tisnietzwartwit.blogspot.nl/

Inspirerende collega’s  zijn de Amerikaanse Sherril Kahn en de Engelse Kim Thittichai.

Joke Hardenbol is lid van Steekplus

AddThis Social Bookmark Button

Landleven Winter

Bezoek het knusse winterevenement Landleven Winter.

Op 17 en 18 december 2016 is de tweede editie van ons knusse winterevenement Landleven Winter.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

Bezielend Vilt

Van 17 november t/m 11 december 2016 in De Vossenburcht in Almere.

In het kader van culturele uitwisseling komt deze winter een bijzondere viltexpositie naar Almere in Nederland. Maar liefst 58 Russische viltkunstenaars tonen vakkundig en uniek handgemaakte viltwerken.

Voor meer informatie zie: www.smore.com/mcx1g

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl