Accessoires en frivolité

Een klein maar compleet boekje, waarvan de vormgeving past bij de tere wereld van de Japanse frivolité-kunstenares Takako Kitano. In 2000 lanceerde Kitana haar eigen boekenlabel ‘Peiko’ waaronder zij al diverse titels met haak- en frivolitéwerk van eigen hand uitbracht. In deze uitgave presenteert de maakster elegante en chique frivolité-accessoires, waaronder hals-, oor- en armsieraden, haarbandjes en broches uit een stuk, maar ook tasjes, riemen en glasonderzetters met frivolitédecoraties.

Daarnaast is er aandacht voor de fournituren en technieken, en geeft de schrijfster uitleg over verschillende soorten knopen, ringen en bogen. De uitleg is gevisualiseerd met tekeningen als foto’s. De oude, gemerceriseerde katoengarens, waarmee de kunstenaars omwille van het superieure kwaliteit prefereert te werken, zijn gekocht in Europese antiekwinkeltjes, evenals de spoeltjes gemaakt uit ivoor, metaal en oude kunststof. Dit boekje is een kleinood voor frivolitéhandwerkers, maar kan - met de verzorgde en verstilde foto’s - ook ter inspiratie dienen voor mode- en sieradenontwerpers.

Accessoires en frivolité
Takako Kitano, Hyogo, 2011
paperback, 83 pagina´s, 20X18 cm
kleurenfoto´s en - ill.
Frans
ISBN: 9782756509402
Bestelnr: 20044820 € 15.95

[Te bestellen bij Boekhandel Van de Moosdijk]
AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl