Ma Mercerie au point de croix

Dit boek is een feest voor borduursters met een voorliefde voor Franse fourniturenwinkeltjes, de merceries - en de sfeer van nostalgie en verfijndheid die hierbij hoort. In kruissteek borduurt u met dit boek uw eigen Franse naaiwinkeltje bij elkaar, compleet met schaartjes, klosjes, bandjes, knoopjes - en zo meer. Deze uitgave bevat verder een beschrijving met foto’s van de borduursteken die zijn gebruikt en ook de garens en de ondergrond (borduurlinnen in poedertinten) worden besproken.

Heel leuk is het patroon waarop alle borduursteken bij elkaar te zien zijn, uiteraard met hun Franse benamingen: point de croix, point de feston, - de chausson en - d’arête (visgraat), et cetera.

Aardig is ook een borduurwerk waarin miniatuur bolletjes wol en houten garenklosjes worden gecombineerd met 2D borduurwerk. Daarnaast vind u in dit boek, waar de liefde voor het borduren vanaf afspat, ook patronen voor het decoreren van fournituren: onder meer hoesjes voor naai-etuitjes en ‘très petite’ naaldkapjes die er door het formaat en de vierkante kruissteekjes uitzien als miniquilts - en zo ook door de schrijfster worden genoemd.

Ma Mercerie au point de croix
Marie-Anne Rethoret-Melin, Parijs, 2012 gebonden
120 pagina’s, 24X24 cm
kleurenfoto’s en -ill.
Nederlands
ISBN: 9782299001715
bestelnr: 20032913 € 29,95

[Te bestellen bij Boekhandel Van de Moosdijk]
AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl