Handboek kleding maken

U wilt zelf kleding wil maken, veranderen of aanpassen? Dan is dit boek een absolute aanrader. Het blinkt uit in de zeer grondige aanpak: niet alleen worden alle basistechnieken, benodigdheden en materialen beschreven, maar ook geeft het een visueel overzicht van meer dan dertig stofsoorten - aangevuld met een gedetailleerde beschrijving van de technische stofeigenschappen: van wol, zijde, katoen en linnen tot aan (semi-) synthetische stoffen als viscose, polyester en imitatiebont.

Het biedt een keur aan praktische patronen om direct te beginnen met onder meer rokken, jurken, broeken, bloesjes en jasjes, alle in de maten 34-52. Daarnaast bevat dit praktische naslagwerk honderden stap-voor-stapinstructies, met opnieuw zeer duidelijke foto's en tekeningen: niet alleen over details als coupenaden, paspelzakken, revers of ritssluitingen maken, maar ook over het vervolgens in elkaar naaien van complete kledingstukken. Ook is er aandacht voor het customizen van uw favoriete kleding. Kortom, een ware naaibijbel!

Handboek kleding maken
Alison Smith, London, 2012
gebonden, 320 pagina’s, 23X28 cm
kleurenfoto’s en -ill.
Nederlands
ISBN: 9789023013648
bestelnr: 20036353 € 29,95

[Te bestellen bij Boekhandel Van de Moosdijk]
AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl