Modern Shibori

Shibori is van oorsprong een verftechniek uit Japan, waarbij de stof plaatselijk wordt afgebonden alvorens deze in een verfbad gaat. De verfstoffen kunnen de afgebonden delen niet bereiken, waardoor interessante kleureffecten worden verkregen. In dit boek vormt de Shibori-techniek het uitgangspunt voor een bredere interpretatie. Zo kunnen door het opvullen van een wollen stof met houten balletjes, het daarna afbinden en vervolgens wassen op een heet programma, indrukwekkende 3D structuren worden bereikt.

De wol krimpt immers tussen de afgebonden delen en de op spanning gezette opgevulde delen behouden hun oorspronkelijke oppervlak. Ook de afbinddraadjes zelf, bijvoorbeeld goud- of zilverkleurige lamégaren, die in een vervilte basis liggen veranderd, kunnen een decoratief effect sorteren. Dit boek met twintig projecten bevat, naast technische beschrijvingen en inspirerende foto’s, ook informatie over de Japanse achtergrond van de Shibori verftechniek en suggesties voor materialen, afbindgarens en vullingen.

Modern Shibori
Silke Bosbach, Londen, 2010
paperback, 127 pagina’s, 26X24 cm
kleurenfoto’s
Nederlands
ISBN: 9781408151488
bestelnr: 20046052 € 22,95

[Te bestellen bij Boekhandel Van de Moosdijk]
AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl