Weefkwartet

We merkten het al eerder op: weven staat in de belangstelling. Een goede reden voor curator en beeldend kunstenaar Elganan Jelsma om met dit thema aan de slag te gaan. Het resultaat: het weefkwartet. Een leuk gezelschapsspel voor alle leeftijden om op een ontspannen manier meer te leren over deze techniek.

Mille fleurs, verdures, hevels, op de keper beschouwen, satijnbinding, thuiswevers en zijde… dit is slechts een greep van de kaarten die langskomen in de categorieën bind- en beeldweefsels, gereedschappen, spreekwoorden, bindingen, geschiedenis en materialen.

Maar ook minder voor de hand liggende categorieën komen aan bod, zoals wevers in de kunst en Vincent van Gogh. Wist u dat deze kunstenaar wevers tekende en schilderde toen hij in Nuenen woonde, dat destijds een waar weefcentrum was met zo’n 440 wevers.

Bij elke term staat een afbeelding met een heldere omschrijving. Dit mooi uitgevoerde kwartet is eenvoudig en snel te spelen. Een ideaal spel voor tijdens de vakantie of ter afwisseling van het handwerken.

Het weefkwartetspel is samengesteld door Elganan Jelsma en uitgegeven door projectbureau PubArt. Dit bureau organiseert hedendaagse kunstprojecten in allerlei disciplines.

Weefkwartet
Elganan Jelsma (samenst.), 2015

Te bestellen bij PubArt
www.pubart.nl en www.elganan.nl

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl