Kom naar de Brei- en Haakdagen op 19 en 20 mei in Rijswijk!

De Brei- en Haakdagen is een beurs die meer is dan een beurs, een evenement met een unieke brei- en haakbeleving. Je bezoekt de Brei- en Haakdagen natuurlijk voornamelijk om te winkelen. Er zijn zo’n 70 winkels en bedrijven die deelnemen aan het marktgedeelte. In de huidige tijd van webwinkels is het belangrijk om jezelf ook te laten zien op beurzen. We willen mensen verbinden en vooral ook verder helpen met hun brei- en haakwerk. Verbinden doen we door bezoekers met elkaar in contact te brengen. Iedereen heeft dezelfde passie, namelijk breien of haken. En dat verbindt.

Tijdens de breidagen is er een wereldwijde lancering van een nieuwe haak-app. Voor het eerst kan het publiek kennis maken met ‘Megurumi’, een web-app om zelf een amigurumi pop te ontwerpen en genereren. Ontwerpster Leslie Eisinger introduceert de app en laat de mogelijkheden en diverse voorbeelden zien.

 

Uit Noorwegen is Annemor Sundbø te gast op zaterdag 20 mei. Ze geeft om 12.00 uur een lezing over haar voddenfabriek en zoektocht naar oud-Noorse brei-schatten die ze daar aantrof.

 

Tijdens de Rijswijk editie is Donna Smith, afkomstig van de Shetland eilanden, de hoofdgast. Donna is een bekende ontwerpster en breister, ze geeft les in binnen- en buitenland. In 2015 was ze ‘patron’ van de Shetland Wool Week waarvoor ze het bekende patroon ‘Baa-ble-hats’ heeft geschreven. Donna geeft dagelijks een gratis toegankelijke lezing, en maar liefst drie verschillende workshops.

 

Nederlandse breidagen
19 & 20 mei 2017
10:00-17:00 uur
Entree € 9,00 of € 17,00 passe-partout, kinderen tot 12 jaar gratis


de Broodfabriek
Volmerlaan 12

2288 GD  Rijxwijk (ZH)

 

Meer informatie: www.breidag.nl

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Streekdiezijn – verkoop ruwe vachten voor spinners en vilters – workshops vilten uit de ruwe vacht

Ruw & Ruig  is een kleinschalig bedrijf wat sinds 2010 wol vermarkt om de verbinding tussen de producent fokker/ herder en de gebruiker tot stand te brengen. Ruw & Ruig geeft workshops met de ruwe ongewassen vachten in de hoofdrol.Ruw & Ruig Streekdiezijn neemt opdrachten aan en produceert duurzaam in eigen atelier. Het is het label van Lidwina Charpentier (Beeldend kunstenaar die leeft van haar bedrijf en kunst. Woont en werkt in Den Dungen (Noord Brabant)

Ruw & Ruig is puur en echt

De drijfveer van Ruw & Ruig is sinds 2008 om ruwe ongewassen wol een volwaardige plek te geven in onze duurzaame economie. Een omslag te weeg te brengen van ‘waardeloos’ naar waardevol. In 2006 experimenteerde Lidwina Charpentier of onbekende ruwe heidevachten gevilt konden worden.

Begonnen met 20 gekregen vachten voor de verkoop om de herders en gebruikers bij elkaar te brengen. Dit was namelijk een veelgehoord probleem van gebruikers omdat zij moeilijk contact konden krijgen met de herders. Deze belden niet terug of hadden geen interesse.  Het experiment is zeer geslaagd want de ruwe vacht is in opkomst. Ruw & Ruig maakt bovendien in eigen atelier hoogwardige Diezijn producten van deze vachten. Steeds in ontwikkeling en onderzoek. Duurzaam kleinschalig, kundig , ambachtelijk met een eigenwijze draai.

facebook : https://www.facebook.com/VachtenRuwRuig/

www.ruwenruig.nl

telefoon 0640729711

AddThis Social Bookmark Button
 

hetnieuweborduren

Al vele jaren wordt er traditioneel geborduurd. Nu is er hetnieuweborduren. Bij hetnieuweborduren gebruik je een “Ansjeline” borduurstempel. Deze borduurstempels heeft Ansjeline speciaal voor het borduren ontwikkeld. Je start met stempelen op de stof. De stempels geven aan met welke steken en in welke richting geborduurd moet worden. Je kunt natuurlijk de afdruk van de stempel ook helemaal of gedeeltelijk naar eigen idee borduren.

hetnieuweborduren kun je gebruiken bij verschillende handwerktechnieken. In (art)quilts, op kleding, tassen, kussens, noem maar op. Natuurlijk zijn de borduurstempels ook te gebruiken bij andere (handwerk)toepassingen.

Inmiddels zijn er acht verschillende borduurstempels, allen op A6-formaat. Onder andere olifant met jong, teckel, vogel, schaap, vlinder en meer. De collectie stempels wordt steeds verder uitgebreid. Voor het borduren gebruikt Ansjeline bij voorkeur garen van WonderFil of borduurwol. Bekijk de collectie gebruikte garens op hetnieuweborduren.nl of laat je door ons adviseren. Naast de borduurstempels maak je gebruik van een acrylblok en een stempelinkpad, welke geschikt is voor stempelen op stof.

 Wil je een nieuw, en een uniek borduursel? Gebruik dan een “Ansjeline” borduurstempel van hetnieuweboduren.nl. Zo ben je als een van de eersten bezig met een geheel nieuwe, creatieve uitdaging bij het handwerken.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek ons in november op de KreaDoe in Utrecht of de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein. Hier kun je je door Ansjeline verder laten informeren, voorbeelden bekijken en zelf zien hoe het werkt. Van veel voorbeelden zijn patronen verkrijgbaar.

Wij, van hetnieuweborduren, zien je graag!

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Geniet van de oogstrelende kunst, ontdek de laatste trends en raak geïnspireerd op de ViltExpo in Arnhem!

 

De ViltExpo (zaterdag 1 en zonder 2 april in de Eusebiuskerk in Arnhem) is een tweedaags, trendy evenement, waarbij alles draait om het veelzijdige materiaal VILT. Vilten is een eeuwenoude techniek die vroeger alleen voor praktische doeleinden werd ingezet. Tegenwoordig is het toepassen van vilt in kunst, mode en interieur sterk in opmars. Het is een duurzaam materiaal, wat natuurlijk perfect past in de huidige tijdgeest. Daarnaast maakt vilt een product tastbaar, iedereen wil het aanraken. De tegenstelling van het zachte, aaibare materiaal en de stoere, pure uitstraling inspireert zowel designers als kunstenaars. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Op de ViltExpo exposeren vermaarde Nederlandse èn buitenlandse viltkunstenaars hun meest recente werk. Een lust voor het oog voor elke kunstliefhebber en kunstkoper! U wordt, door de inspirerende lezingen, demonstraties en workshops van bekende vilters, ondergedompeld in de geschiedenis, trends en moderne toepassingen van vilt.

 

Op beide dagen tonen ontwerpers uit de mode- en viltwereld hun uitgesproken creaties, bijzondere accessoires en sieraden van vilt in een spraakmakende, interactieve modeshow. De vele stands met materialen, kleding, woon- en modeaccessoires maken het evenement compleet!

 

Vilt
Vilt wordt vervaardigd door de samenpersing van wol. Het is misschien wel de eerste vorm van textiel die de mens ooit gebruikte. Het was er al veel eerder dan weven en breien. Een product met geschiedenis dus, maar juist nu weer helemaal trendy! Het is een geliefde stof voor ontwerpers, omdat het eenvoudig kan worden gesneden, geknipt of gelijmd. Het mooie van vilt verwerken is dat je er alle kanten mee op kunt: meubels, kleding, mode- en woonaccessoires, kunst, decoraties en sieraden. Van hoogstaande designproducten tot simpele functionele items: ieder ontwerp is uniek!

 

Laat u verrassen door de vele toepassingen van vilt in het interieur! Als bekledingstofvoor bank of fauteuil, maar ook de wandkleden en kussens zijn prachtig! Vilten lampen en krukjes bekleed met vilt zijn een must have in ieder eigentijds interieur. En heeft u de vilten elementen in de mode al ontdekt? Jurken, vestjes en jassen, maar ook de tassen, shawls en hoeden passen in elke kledingkast.

Programma
Tijdens het twee dagen durende evenement kunt u, naast het ruime aanbod op het gebied van kunst, mode, interieur en materialen, deelnemen aan verschillende activiteiten zoals workshops, demonstraties en lezingen. Op gezette tijden showen ontwerpers hun kleding en accessoires in een modeshow. De modellen bevinden zich op de loper tussen het publiek op en zijn aanspreekbaar voor vragen over het ontwerp en inspiratie van de ontwerpster. Daarnaast kunnen zij alles vertellen over de prijzen van de kledingstukken en accessoires. Voorafgaand aan het evenement verschijnt er een gedetailleerd programma van alle onderdelen op de website www.ViltExpo.nl.

Grote diversiteit viltmaterialen
Verschillende grote landelijke leveranciers, maar ook kleinere specialisten van viltmaterialen, verkopen tegen scherpe tarieven vele basismaterialen en benodigdheden voor vilten.

Exposities van vermaarde viltkunstenaars
Veel kunstenaars laten zich inspireren door de zachtheid en het natuurlijke karakter van vilt. De oeroude techniek met de vele functionele en decoratieve mogelijkheden spreekt aan en geeft een groot gevoel van vrijheid en ruimte. Hierdoor komen de mooiste kunstwerken tot stand. De exposities op de ViltExpo zijn van hoogwaardige kwaliteit en met zorg geselecteerd. Alle kunst is te koop.

 

Workshops en demonstraties
Wilt u het zelf ook eens uitproberen of uw techniek bijschaven? Dat kan! Er zijn vele workshops en demonstraties om de nieuwste technieken op het gebied van vilten te ontdekken en te leren.

www.ViltExpo.nl (dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur)

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Handwerken Zonder Grenzen aanwezig tijdens Knit& Knot

Van 17 tot en met 19 maart a.s.  zijn wij met een stand aanwezig tijdens de Knit  & Knot in Tilburg. Hier kun je kennis maken met ons nieuwe team en profiteren van interessante abonnee-aanbiedingen. Ook kun je jezelf laten fotograferen door een professioneel fotograaf op de cover van Handwerken Zonder Grenzen. Zien we je daar?

 Je vindt ons op standnummer 045

 

AddThis Social Bookmark Button
 
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl