Filter
 • Bezoek HZG op de Brei- en Haakdagen in Zwolle!

  Morgen en overmorgen staat het team van Handwerken zonder Grenzen op de Brei- en Haakdagen in Zwolle. De IJsselhallen staan dan helemaal in het teken van breien, haken, garens, leuke workshops, zoals krokodillensteek haken, fair isle en kantbreien voor beginners. 

  Bezoek onze stand, waar u terecht kunt voor uw ontbrekende HZG-nummers en het nieuwste nummer (HZG 185). Ook kunt u hier abonnee worden.

  U kunt op de Brei- en Haakdagen ook breien voor het Ouderenfonds. 

 • Grensoverschrijdend circus

  Breien en acrobatiek? Gaan die twee samen? Ja, het Zweedse circus Circo Cirkör bewijst dit bij de fenomenale en spectaculaire voorstelling ‘Knitting Peace’ die aankomende week te zien is.

  De voorstelling begint met een vrouwenfiguur die haar armen gebruikt om te breien. Zij doet dit tegen een blauwe satijnen achtergrond, waarop een kluwen witte wol geprojecteerd lijkt te staan. Wanneer de vrouw klaar is met breien valt het doek en begint het avontuur.

 • HZG 185 is verschenen

  Handwerken zonder Grenzen 185 is sinds 16 oktober verkrijgbaar.

  Een kleine impressie van wat dit nummer te bieden heeft: de bijzondere weefsels van de Griekse weefster Zwy Mnadaprnèkou die uniek zijn voor de regio Metsovo. Jolanda Bos neemt u mee naar Egypte en toont rijk geborduurde kohlkokers uit Egypte en omringende landen. Nu sieren ze musea en oudheidskamers, ooit versierde en beschermde de inhoud ervan de ogen.

  Lees over de verslechterende positie van de kaniwevers in Kashmir (Noord-India) en over de Nederlandse bruidsmode in de 20e eeuw. Verder vertelt restaurator Anne Marieke Millenaar over de boeiende restauratie van een deftig Haags poppenhuis.

  Verbaas u over de Litouwse Severija, die gaatjes in gieters, emmers en autodeuren boort, en ze vervolgens in een kruissteek borduurt.

 • Redactievergadering

  Het maken van Handwerken zonder Grenzen kost veel voorbereiding. Vandaag tijdens de redactievergadering denken we na over de inhoud van HZG 186, leuke textielbeurzen, ideeën voor de website.

  Er valt veel te bepraten.

   

 • Vakopleiding Staphorster Stipwerk in februari 2015 van start!

  De eerste vakopleiding Staphorster stipwerk is eind september gestart. De belangstelling hiervoor was zeer groot en die eerste groep zit helemaal vol. Een behoorlijk aantal mensen moest daardoor worden teleurgesteld en kon niet deelnemen aan de eerste opleiding. In verband met deze grote belangstelling is er besloten om in februari 2015 een tweede opleiding te starten. Deze zal starten in februari 2015.

 • HZG op de Handwerkbeurs in Rijswijk!

  Tijdens de Handwerkbeurs in Rijswijk kunt u 3 dagen volop genieten van vele stands op het gebied van verschillende handwerk- en textieltechnieken. Verder zijn er diverse workshops en demonstraties.

  Handwerken zonder Grenzen is natuurlijk op de Handwerkbeurs aanwezig. U kunt bij ons terecht voor abonnementen, en ideeën! U vindt ons enthousiaste team bij stand 93.

  De Handwerkbeurs vindt plaats van 2 t/m 4 oktober in De Broodfabriek in Rijswijk.

 • HZG 179 is verschenen!

  Vanaf 17 oktober is het nieuwe nummer van Handwerken zonder Grenzen weer verkrijgbaar.

  U kunt hierin o.a. lezen over de totstandkoming van 'Echoes from the Past'. Deze tentoonstelling wil de herinnering van Nederlandse immigranten in Australië aan hun vaderland weergeven in tastbare objecten. Na het succes in Australië zal 'Echoes from the Past' in 2016 in Nederland te zien zijn. HZG houdt u natuurlijk op de hoogte.

  Van 'down under' nemen wij u mee naar Griekenland. Mieke de Lombarde vertelt over het prachtige borduurwerk dat werd en wordt gemaakt in Trabson, een plaats aan de zuidkust van de Zwarte Zee.

 • Christel Seyfarth - Colours of Fanø

  Afgelopen zondag presenteerde de bekende Deense breiontwerpster Christel Seyfarth haar eerste breiboek in De Afstap in Amsterdam. Een bijzondere gebeurtenis, ook vanwege het 40-jarig jubileum van deze unieke wolwinkel die inmiddels een hele - succesvolle - hieraan gewijde serie activiteiten achter de rug heeft. Buiten trotseerde de breeduit over de straat gespannen doek met '40 jaar De Afstap' de onophoudelijk vallende regen. Binnen was het genieten van de prachtige ontwerpen van Christel Seyfarth.

 • Handwerk & Quiltdagen in Arnhem

  Komend najaar vinden de Handwerk en Quiltdagen voor de derde keer plaats in de Rijnhal in Arnhem. Twee dagen lang inspiratie opdoen, nieuwe technieken ontdekken, materialen aanschaffen en workshops bijwonen: het kan allemaal op vrijdag 15 en zaterdag 16 november in de Rijnhal, van 10.00 tot 17.00 uur. U zult dit jaar bovendien uw ogen uitkijken bij de bijzondere exposities van vermaarde textiele, quilt- en viltkunstenaars.

 • Uitslag HzG-wedstrijd

  Tot 1 oktober kon u deelnemen aan de HzG-handwerkwedstrijd. Inmiddels zijn de inzendingen voor de handwerkwedstrijd binnen. Er zaten hele originele stukken tussen. De jury zal zich binnenkort gaan beraden over de winnende werkstukken.

  De uitslag kunt u binnenkort lezen op onze website en in ons magazine.

AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl