Filter
 • Schilderen met stof

  Handwerken zonder Grenzen bezocht textielkunstenaar Nicole Ladrak (www.nicoleladrak.nl). Haar werken, waarin zij "schildert met stof", zoals Nicole het zelf noemt, spreken aan dankzij de heldere kleuren en herkenbare onderwerpen; een vrouw op een bank, croissantjes en een krant op tafel, een roodborstje, een tuintafel.

  Het resultaat van deze ontmoeting leest en ziet u in HZG nummer 186, dat rond 13 december verschijnt

 • Binnenkort verkoopdagen handwerkatelier Abdij Koningsoord

  In samenwerking met PuurGoud organiseert Abdij Koningsoord in Oosterbeek (bij Arnhem) twee verkoopdagen: op 17 en 18 januari 2014 (10 - 17 uur). Voor elke handwerkster zijn er materialen te koop uit het handwerkatelier van het klooster, zoals: goud- en zilverdraad, resten goudleer, mooie linnen en kerkelijke stoffen, weefgarens, (kunst)zijde en andere garens.

  De boekbinderij van het klooster is vertegenwoordigd. Ook zijn er kloosterproducten te koop, zoals blokjes en mooie dozen. De kloosterwinkel is geopend en biedt verschillende monastieke producten en boeken aan.

 • HZG 180 nu verkrijgbaar!

  Met de feestdagen in het vooruitzicht hebben we ons erop verheugd deze editie een tikkeltje speciaal te maken. Dat uit zich allereerst in het kerstrode ensemble (een gevilten top, sari, hoekje en tas) met zilveren sterren op de cover. Kerst associeer je met rood en groen en zilver, maar het geheel is dusdanig vrolijk dat het best ook bij een andere gelegenheid gedragen kan worden.

  Ook de engelen laten zich in dit nummer niet onbetuigd, in diverse technieken zijn ze vertegenwoordigd: op zijdevliesbasis gemaakt, gevilt, gebreid en er is zelfs een heel kleintje uitgevoerd in frivolité.

  Textielhistoricus John Hopper brengt de romantiek van Rusland tot leven wanneer hij schrijft over op klederdracht geïnspireerde illustraties.

  In dit nummer staat ook het eerste deel van een reeks over kleurrijk, karakteristiek en kunstzinnig textiel uit India, aangeleverd door Kashmir Heritage. De redactie kijkt uit naar de volgende delen. Ook besteden we aandacht aan de saritentoonstelling ‘De magie van Indiase weefsels die afgelopen najaar te zien was in België.

AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl