Filter
  • Doe mee aan het PoppenProject TextielPlus

    Stichting TextielPlus markeert het einde van een tijdperk met een bijzonder project. In 2015 houdt de Stichting TextielPlus op te bestaan. Het blad met dezelfde naam is onafhankelijk en gaat gewoon door, maar de Stichting beëindigt haar activiteiten. Het afscheid vindt plaats tijdens het Textielfestival in mei 2015 in Leiden. Daar wordt in het sfeervolle Scheltema-gebouw een groots evenement georganiseerd met onder andere twee exposities.

    De eerste 'Van verstellen tot vertellen' laat ruim 6 decennia textielontwikkeling zien, de tweede toont de resultaten van het 'TextielPlusPoppenProject'. Een project dat textielkunst verbindt met een goed doel en waaraan iedereen deel kan nemen.

    Voor € 5,-- kunnen deelnemers een wit stoffen popje kopen van ongeveer 35 cm hoog. Met dit popje gaan ze creatief aan de slag. Het popje kan geborduurd, beplakt, beschilderd of aangekleed worden. Het leent zich bij uitstek om verschillende technieken en materialen te combineren en de fantasie de vrije loop te laten. Alles kan, alles mag, het resultaat telt!

AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl