Filter
 • Festival du Lin et d'Aiguille

  In juli vindt in het Franse Normandië het jaarlijkse Festival du Lin et de l'Aiguille plaats. Onder auspiciën van de Association Alliance et Culture wordt op deze manier de internationale aandacht voor het linnenerfgoed levend gehouden. Drie dagen lang staat alles in het teken van linnen en naaldkunst in de Vallée du Dun. U kunt hier in juli 2014 bij zijn. Dan organiseert Handwerken zonder Grenzen een 5-daagse busreis naar dit 3-daagse Normandische Festival.

 • Textielreis Denemarken

  Uiteraard is dit programma nog niet rond, maar een aantal plaatsen en bezoekadressen staan al vast, zoals een bezoek aan de middeleeuwse hoofdstad Kopenhagen. In de Ridderzaal van Christiaansborg hangen 17 moderne gobelins gewijd aan duizend jaar Deense geschiedenis. Er is door 30 wevers 10 jaar aan gewerkt ter ere van de 60e verjaardag van koningin Margarethe II. In Ribe, het oudste stadje van Denemarken bezoeken we Marianne Østergaard, fameus breiontwerpster. Haar ‘krantentrui’ uit de jaren 90 is nog steeds een bestseller. In Hojer, een gebied dat erg op het noorden van Nederland lijkt met zijn dijken en kwelders, ontmoeten we weefster Hanne Sönnichsen.

 • Voor in de agenda

  Het nieuwe cursusseizoen is weer geopend. Een greep uit het aanbod:

  Japans borduren
  In HZG 178 stond een artikel over Japans borduurwerk van Jessica de Boer-van Brouwershaven. In haar winkel/webshop "Cosy Corners" organiseert zij dit najaar meerdere workshops Japanse borduurtechnieken, zoals Proeven aan Temari (22 oktober) en Tinborduren (23 november). Informatie en aanmelden: jessica@cosycorners.nl.

  Cosy Corners
  Schoolstraat 2
  9686 NC Beerta
  Tel.: +31 (0) 597 655257

AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl