Filter
 • Handen van Peru

  Kent u Lisette Verkerk nog? Zij heeft een serie textielartikelen voor HZG geschreven. Inmiddels is ze in Peru druk bezig met Atelier Puma dat kunstzinnige textiele producten levert. In haar nieuwsbrief vertelt ze over haar eigen collectie 'Handen', waaronder een paar gebreide (zie foto).

  Lisette: "In 2007 vertrok ik voor zes maanden naar Peru waar ik al snel gefascineerd raakte door de altijd werkende handen van de inwoners. Nergens in Peru staan handen stil; ze zijn het gereedschap van vele Peruanen.

 • Impressie Verborgen Textielcollecties

  Impressie van het Voorjaarssymposium van Textielcommissie.nl op 17 april 2014 met als thema: Verborgen Textielcollecties.

  Een interessante dag voor een uitverkochte zaal met een uitstekend programma. Het thema - de titel zegt het al - had betrekking op de textielcollecties die als gevolg van het sluiten van diverse musea, de nodige ontslagen en jarenlange bezuinigingen niet meer publiekelijk te bezichtigen zijn. Een negatieve tendens, die voorlopig nog niet ten einde is.

  Van diverse kanten werd dit probleem belicht, maar ook de manier waarop er mee wordt omgegaan. Sinds voorjaar 2010 blijkt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed via DiMCoN (Digitale Museale Collectie Nederland) bezig te zijn met de centrale ontsluiting van gedigitaliseerde collecties. Een prachtig initiatief, met aansluiting naar Europees niveau.

 • De nieuwe HZG  De nieuwe HZG, nr. 176, is net verschenen en daar worden we echt vrolijk van! Zo langzamerhand is heel Nederland die eindeloze winter zat. Iedereen smacht naar lekker lenteweer, vandaar de kleurrijke cover met veel voorjaarsgeel.

 • Longarm Quilt atelier HESTIA

  Longarm Quilt atelier HESTIA bestaat al ruim 5 jaar! Er is in de afgelopen periode niet stilgezeten.

  Vele mooie quilts zijn er gemaakt. De website is helemaal vernieuwd.

  HZG nodigt u uit om de site te bezoeken en u te laten inspireren door al het moois, dat hier vandaan komt.

  Kijk verder op de website van: [Atelier Hestia].

AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl