Filter
 • Laatste kans: 25% korting in de winkel van Museum Veere

  Koop nog deze week HZG 188 (in de winkel of online) en ga met de kortingsbon op pagina 77 naar Museum Veere. Tegen inlevering van de bon ontvangt u dan 25% korting op de aankoop van onder andere de Scottish Diaspora Tapestry handwerkpakketten. Deze horen bij de nieuwe tentoonstelling 'Scottish Diaspora Tapestry', van 30 mei t/m 26 juni 2015.

 • Scottish Diaspora Tapestry in Veere

  Museum Veere exposeert tot en met 26 juli een uniek Schots wandtapijt, waar vrijwilligers uit 33 landen aan hebben meegewerkt. Gedurende de tentoonstelling 'Scottish Diaspora Tapestry' worden verschillende activiteiten georganiseerd die de eeuwenlange relatie tussen Veere en Schotland tot leven wekken.

  Het initiatief hiertoe is genomen in Schotland. Naar aanleiding van een eerder succesvol project in Prestonpans (nabij Edinburgh), waarbij 200 vrijwilligers werkten aan een wandtapijt van 104 meter over de beroemde 'Battle of Prestonpans', ontstond in 2012 het idee om een tweede wandtapijt te maken over de Schotse diaspora.

 • Nu in HZG 183

  HZG 183 is weer verkrijgbaar!

  Met hierin onder andere: een portret van de Nederlandse Kostuumvereniging, en enkele leden die aan het woord komen over hun eigen bezigheden en verzameling. Ook is er aandacht voor de Italiaanse naaldkanttechniek 'Aemilia Ars' en verschijnt deel 1 van de reeks over Iers kanthaken. En u kunt de sprankelende quilts bewonderen van Jacqueline de Jonge.

  Verder: de textielkunst van Alexandra Drenth, de schitterende papieren kostuums van Isabelle de Borchgrave, het kostuumatelier van Cirque du Soleil. Deze en meer textielgerelateerde onderwerpen in HZG 183.

  [Kijk hier voor een overzicht van de verkooppunten]

 • HZG in Leens!

  Ieder jaar in het weekend na Hemelvaart staat Landgoed Borg Verhildersum te Leens twee dagen volledig in het teken van textiel. Lapjes, bolletjes, hoeden, tassen, draden, patronen, boeken, maar ook wandkleden, workshops en kunstwerken. Er zijn volop info- en verkoopkraampjes waar u alles kunt vinden wat u nodig heeft voor: breien, quilten, vilten, borduren, weven en allerlei overige hobby’s.

  Handwerken zonder Grenzen is met een stand aanwezig op de Textieldagen op 31 mei.

  "Lekker, Textiel"? u leest het goed, dit jaar staan de Textieldagen op Landgoed Borg Verhildersum te Leens volledig in het teken van voedsel, voedselbereiding en eetgewoontes.

 • HZG 177 is verschenen

  HZG 177 is verschenen en zal weer in de winkels verkrijgbaar zijn. De inhoud is bijzonder gevarieerd. Wij nemen u mee naar Estland, Peru en Zweden. Daarnaast wordt er onder andere aandacht besteed aan merklappen, tapijtrestauratie, vlechten met wilgentenen en het bijzondere werk van textielkunstenares Mieke Werners. Textielhistoricus John Hopper vertelt over het op de natuur gebaseerde textielwerk van kunstenaar William Morris (1834-1896). Er is een HZG-handwerkwedstrijd. En de ervaren naaisters onder u kunnen zich laten inspireren door een prachtige glanzende bustier. Laat de zomer maar komen.

  Voor de HZG-verkooppunten in uw woonplaats, klik hier.

AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl