Geniet van de oogstrelende kunst, ontdek de laatste trends en raak geïnspireerd op de ViltExpo in Arnhem!

 

De ViltExpo (zaterdag 1 en zonder 2 april in de Eusebiuskerk in Arnhem) is een tweedaags, trendy evenement, waarbij alles draait om het veelzijdige materiaal VILT. Vilten is een eeuwenoude techniek die vroeger alleen voor praktische doeleinden werd ingezet. Tegenwoordig is het toepassen van vilt in kunst, mode en interieur sterk in opmars. Het is een duurzaam materiaal, wat natuurlijk perfect past in de huidige tijdgeest. Daarnaast maakt vilt een product tastbaar, iedereen wil het aanraken. De tegenstelling van het zachte, aaibare materiaal en de stoere, pure uitstraling inspireert zowel designers als kunstenaars. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Op de ViltExpo exposeren vermaarde Nederlandse èn buitenlandse viltkunstenaars hun meest recente werk. Een lust voor het oog voor elke kunstliefhebber en kunstkoper! U wordt, door de inspirerende lezingen, demonstraties en workshops van bekende vilters, ondergedompeld in de geschiedenis, trends en moderne toepassingen van vilt.

 

Op beide dagen tonen ontwerpers uit de mode- en viltwereld hun uitgesproken creaties, bijzondere accessoires en sieraden van vilt in een spraakmakende, interactieve modeshow. De vele stands met materialen, kleding, woon- en modeaccessoires maken het evenement compleet!

 

Vilt
Vilt wordt vervaardigd door de samenpersing van wol. Het is misschien wel de eerste vorm van textiel die de mens ooit gebruikte. Het was er al veel eerder dan weven en breien. Een product met geschiedenis dus, maar juist nu weer helemaal trendy! Het is een geliefde stof voor ontwerpers, omdat het eenvoudig kan worden gesneden, geknipt of gelijmd. Het mooie van vilt verwerken is dat je er alle kanten mee op kunt: meubels, kleding, mode- en woonaccessoires, kunst, decoraties en sieraden. Van hoogstaande designproducten tot simpele functionele items: ieder ontwerp is uniek!

 

Laat u verrassen door de vele toepassingen van vilt in het interieur! Als bekledingstofvoor bank of fauteuil, maar ook de wandkleden en kussens zijn prachtig! Vilten lampen en krukjes bekleed met vilt zijn een must have in ieder eigentijds interieur. En heeft u de vilten elementen in de mode al ontdekt? Jurken, vestjes en jassen, maar ook de tassen, shawls en hoeden passen in elke kledingkast.

Programma
Tijdens het twee dagen durende evenement kunt u, naast het ruime aanbod op het gebied van kunst, mode, interieur en materialen, deelnemen aan verschillende activiteiten zoals workshops, demonstraties en lezingen. Op gezette tijden showen ontwerpers hun kleding en accessoires in een modeshow. De modellen bevinden zich op de loper tussen het publiek op en zijn aanspreekbaar voor vragen over het ontwerp en inspiratie van de ontwerpster. Daarnaast kunnen zij alles vertellen over de prijzen van de kledingstukken en accessoires. Voorafgaand aan het evenement verschijnt er een gedetailleerd programma van alle onderdelen op de website www.ViltExpo.nl.

Grote diversiteit viltmaterialen
Verschillende grote landelijke leveranciers, maar ook kleinere specialisten van viltmaterialen, verkopen tegen scherpe tarieven vele basismaterialen en benodigdheden voor vilten.

Exposities van vermaarde viltkunstenaars
Veel kunstenaars laten zich inspireren door de zachtheid en het natuurlijke karakter van vilt. De oeroude techniek met de vele functionele en decoratieve mogelijkheden spreekt aan en geeft een groot gevoel van vrijheid en ruimte. Hierdoor komen de mooiste kunstwerken tot stand. De exposities op de ViltExpo zijn van hoogwaardige kwaliteit en met zorg geselecteerd. Alle kunst is te koop.

 

Workshops en demonstraties
Wilt u het zelf ook eens uitproberen of uw techniek bijschaven? Dat kan! Er zijn vele workshops en demonstraties om de nieuwste technieken op het gebied van vilten te ontdekken en te leren.

www.ViltExpo.nl (dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur)

 

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl