hetnieuweborduren

Al vele jaren wordt er traditioneel geborduurd. Nu is er hetnieuweborduren. Bij hetnieuweborduren gebruik je een “Ansjeline” borduurstempel. Deze borduurstempels heeft Ansjeline speciaal voor het borduren ontwikkeld. Je start met stempelen op de stof. De stempels geven aan met welke steken en in welke richting geborduurd moet worden. Je kunt natuurlijk de afdruk van de stempel ook helemaal of gedeeltelijk naar eigen idee borduren.

hetnieuweborduren kun je gebruiken bij verschillende handwerktechnieken. In (art)quilts, op kleding, tassen, kussens, noem maar op. Natuurlijk zijn de borduurstempels ook te gebruiken bij andere (handwerk)toepassingen.

Inmiddels zijn er acht verschillende borduurstempels, allen op A6-formaat. Onder andere olifant met jong, teckel, vogel, schaap, vlinder en meer. De collectie stempels wordt steeds verder uitgebreid. Voor het borduren gebruikt Ansjeline bij voorkeur garen van WonderFil of borduurwol. Bekijk de collectie gebruikte garens op hetnieuweborduren.nl of laat je door ons adviseren. Naast de borduurstempels maak je gebruik van een acrylblok en een stempelinkpad, welke geschikt is voor stempelen op stof.

 Wil je een nieuw, en een uniek borduursel? Gebruik dan een “Ansjeline” borduurstempel van hetnieuweboduren.nl. Zo ben je als een van de eersten bezig met een geheel nieuwe, creatieve uitdaging bij het handwerken.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek ons in november op de KreaDoe in Utrecht of de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein. Hier kun je je door Ansjeline verder laten informeren, voorbeelden bekijken en zelf zien hoe het werkt. Van veel voorbeelden zijn patronen verkrijgbaar.

Wij, van hetnieuweborduren, zien je graag!

 

 

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl