Streekdiezijn – verkoop ruwe vachten voor spinners en vilters – workshops vilten uit de ruwe vacht

Ruw & Ruig  is een kleinschalig bedrijf wat sinds 2010 wol vermarkt om de verbinding tussen de producent fokker/ herder en de gebruiker tot stand te brengen. Ruw & Ruig geeft workshops met de ruwe ongewassen vachten in de hoofdrol.Ruw & Ruig Streekdiezijn neemt opdrachten aan en produceert duurzaam in eigen atelier. Het is het label van Lidwina Charpentier (Beeldend kunstenaar die leeft van haar bedrijf en kunst. Woont en werkt in Den Dungen (Noord Brabant)

Ruw & Ruig is puur en echt

De drijfveer van Ruw & Ruig is sinds 2008 om ruwe ongewassen wol een volwaardige plek te geven in onze duurzaame economie. Een omslag te weeg te brengen van ‘waardeloos’ naar waardevol. In 2006 experimenteerde Lidwina Charpentier of onbekende ruwe heidevachten gevilt konden worden.

Begonnen met 20 gekregen vachten voor de verkoop om de herders en gebruikers bij elkaar te brengen. Dit was namelijk een veelgehoord probleem van gebruikers omdat zij moeilijk contact konden krijgen met de herders. Deze belden niet terug of hadden geen interesse.  Het experiment is zeer geslaagd want de ruwe vacht is in opkomst. Ruw & Ruig maakt bovendien in eigen atelier hoogwardige Diezijn producten van deze vachten. Steeds in ontwikkeling en onderzoek. Duurzaam kleinschalig, kundig , ambachtelijk met een eigenwijze draai.

facebook : https://www.facebook.com/VachtenRuwRuig/

www.ruwenruig.nl

telefoon 0640729711

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl