Kom naar de Brei- en Haakdagen op 19 en 20 mei in Rijswijk!

De Brei- en Haakdagen is een beurs die meer is dan een beurs, een evenement met een unieke brei- en haakbeleving. Je bezoekt de Brei- en Haakdagen natuurlijk voornamelijk om te winkelen. Er zijn zo’n 70 winkels en bedrijven die deelnemen aan het marktgedeelte. In de huidige tijd van webwinkels is het belangrijk om jezelf ook te laten zien op beurzen. We willen mensen verbinden en vooral ook verder helpen met hun brei- en haakwerk. Verbinden doen we door bezoekers met elkaar in contact te brengen. Iedereen heeft dezelfde passie, namelijk breien of haken. En dat verbindt.

Tijdens de breidagen is er een wereldwijde lancering van een nieuwe haak-app. Voor het eerst kan het publiek kennis maken met ‘Megurumi’, een web-app om zelf een amigurumi pop te ontwerpen en genereren. Ontwerpster Leslie Eisinger introduceert de app en laat de mogelijkheden en diverse voorbeelden zien.

 

Uit Noorwegen is Annemor Sundbø te gast op zaterdag 20 mei. Ze geeft om 12.00 uur een lezing over haar voddenfabriek en zoektocht naar oud-Noorse brei-schatten die ze daar aantrof.

 

Tijdens de Rijswijk editie is Donna Smith, afkomstig van de Shetland eilanden, de hoofdgast. Donna is een bekende ontwerpster en breister, ze geeft les in binnen- en buitenland. In 2015 was ze ‘patron’ van de Shetland Wool Week waarvoor ze het bekende patroon ‘Baa-ble-hats’ heeft geschreven. Donna geeft dagelijks een gratis toegankelijke lezing, en maar liefst drie verschillende workshops.

 

Nederlandse breidagen
19 & 20 mei 2017
10:00-17:00 uur
Entree € 9,00 of € 17,00 passe-partout, kinderen tot 12 jaar gratis


de Broodfabriek
Volmerlaan 12

2288 GD  Rijxwijk (ZH)

 

Meer informatie: www.breidag.nl

 

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl