Over Handwerken zonder Grenzen

HZG is een magazine met artikelen over handwerktechnieken waarbij de textiel de boventoon voert. De onderwerpen kunnen uit ons eigen land, de landen om ons heen maar ook van heel ver komen. Traditie, folklore en historie zijn hierbij sleutelwoorden. Voorwerpen en gebruiken uit vroeger dagen kunnen heel interessante bronnen zijn voor het maken van nieuw eigentijds handwerk.

Inhoud
HZG probeert een zo groot mogelijke afwisseling in technieken te behandelen. Al of niet aan de hand van een enkel historisch voorwerp, een tentoonstelling, iets uit de folklore of historie worden artikelen geschreven, waarbij de 5 technieken: Breien, haken, borduren, quilten en vilten in elk nummer terugkeren met voor elke techniek een patroon of werkstuk. 

Het magazine biedt daarnaast iedere keer weer interviews met bijzondere, en soms zelfs spraakmakende handwerk(st)ers en textielkunstenaars. Verder vindt u in iedere nummer de vaste rubriek 'Gaan zien, gaan doen', waarin u alles leest over tentoonstellingen, workshops en cursusmogelijkheden op het textielgebied. 

Lezersgroep
Omdat de interesse in textiel doorgaans verder reikt dan de liefde voor één techniek in het bijzonder, probeert de redactie van HZG een zo breed mogelijke actieve lezersgroep van dienst te zijn met duidelijke en bruikbare informatie over veel verschillende handwerktechnieken uit binnen- en buitenland. Met de patronen, duidelijke beschrijvingen, steektekeningen en technische werktekeningen kunnen zowel ervaren als beginnende handwerk(st)ers aan de slag met hun nieuwe en eigentijdse handwerken. De artikelen over handwerken van over de hele wereld dienen als achtergrondinformatie, maar ook zeker ter inspiratie. 

Ook wanneer u handwerk interessant vindt maar het niet zelf maakt, is HZG een heerlijk kijk- en leesblad over textiel van vandaag en vroeger, van dichtbij tot ver weg.

Waar verkrijgbaar?
HZG is te koop in de betere tijdschriften- en boekwinkels in Nederland en België en verschijnt 6 x per jaar, elke even maand.

AddThis Social Bookmark Button
AddThis Social Bookmark Button

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op handwerkgebied en van HZG? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

E-mailadres:

HZG en evenementen

Expositie Quiltersgilde, 6 tot en met 10 september, de Laurentiuskerk of Grote Kerk in Alkmaar.

Zie: www.quiltersgilde.nl